144
ANEXO. Publicações.
Artigos
Marra, B.M., Souza, D.S.L., Aguiar, J.N., Firmino, A.P., Silva, F.B., Almeida, C.D.S.,
Cares, J.E., Coutinho, M.V., Martins-de-Sá, C., Franco, O.L., Grossi-de-Sá, M.F.
(2009) “Protective effects of a cysteine proteinase propeptide expressed in
transgenic soybean roots” Peptides, In Press, Accepted Manuscript.
Souza, D.S.L., Grossi-de-Sá, M.F., Silva. L.P., Franco, O.L., Gomes Júnior, J.E., Rocha,
T.L., Magalhães, C.P., Marra, B.M., Grossi-de-Sa, M., Romano, E., Sá, C. M.,
Kombrink, E., Jimenez, A.V., Abreu, L.R.D. (2008) “Identification of a novel -N-
acetylhexosaminidase (Pcb-NAHA1) from marine Zoanthid Palythoa caribaeorum
(Cnidaria, Anthozoa, Zoanthidea). Prot Express Purifi. 58: 61-69.
Mehta, A., Brasileiro, A.C. M., Souza, D.S. L., Romano, E., Campos, M.A., Grossi-de-
S, M. F., Silva, M. S., Franco, O. L., Fragoso, R.R., Bevitori, R., Rocha, T.L.
(2008). “Plantpathogen interactions: what is proteomics telling us?” FEBS J.
275:3731-3746.
Mehta, A., Magalhaes B.S., Souza D.S.L., Vasconcelos, E.A.R., Silva. L.P., Grossi-de-
Sa, M.F., Franco, O.L., Costa PHA., Rocha, T.L. (2008). “Rooteomics: the
challenge of discovering defense-related proteins in plants.” Curr Prot Pep Sci 9:
108-115.
Silva, F. B., Monteiro, A.C.S., Sarto, R.P.D., MARRA, B.M., Figueira, E. L.Z. , Franco,
O.L., Oliveira, G.R., Rocha, T.L., Souza, D.S.L., Silva, M.C.M., SA, M.F.G.
(2007)” Proregion of Acanthoscelides obtectus cysteine proteinas: a novel peptide
with enhanced activity selectivity toward endogenous enzymes.” Peptides 366:113-
115.
Magalhães, C.P., Fragoso, R.R., Souza, D.S.L., Barbosa, A.E.A.D., Silva C.P., Finardi
Filho, F., Silva, M.C.M. , Rocha, T.L., Franco, O.L., Grossi-de-As, M.F. (2007).
“Molecular characterization of a trypsin-like serine proteinase from larval Zabrotes
subfasciatus (Coleoptera: Bruchidae). Arch Insect Biochem Physiol. 66: 169-182.
Patente publicada
Marra, B.M. ; Sá, M.F.G., Souza, D.S.L. Ginani M. (2007) “Processo De Uso Do
Abrandador Quitosana, Como Removedor De Congêneres Secundários Tóxicos De
Destilados, Principalmente Da Aguardente De Cana Ou Cachaça” PI 0601586 -7 A