95
HENRIKSON, R. Microalga Spirulina – Superalimento del futuro Barcelona: Ediciones
Urano S. A., ISBN 84-7953-047-2, 1994.
ILLMAN, A. M.; SCRAGG, A. H.; SHALES, S. W. Increase in Chorella strains calorific values
when grow in low nitrogen medium. Enzime and Microbial Technology. 27, 631-635, 2000.
IMEH, U.; KHOKBAR, S. Distribution of conjugated and free phenols in fruits: Antioxidant
activity and cultivar variations. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 50, n. 22, p.
6301-6306, 2002
IQBAL, S.; BHANGER, M. I.; ANWAR, F. Antioxidant properties and components of bran
extracts from selected wheat varieties commercially available in Pakistan. V 40, p. 361-367,
2007.
JORDÂO Jr, A. A. ; CHIARELLI, P. G.; BERNARDES, M. S. M.; VANNUCCHI, H.
Peroxidação Lipídica e etanol: papel da glutationa reduzida e da vitamina E. Medicina,
Ribeirão Preto, V 31, p. 434-449, 1998.
JORGE, P, A, R.; NEYRA, R, M, O.; ALMEIDA, E.; BRAGNOLO, N. Efeito da berinjela sobre
os lipídios plasmáticos, a peroxidação lipídica e a reversão da disfunção endoelial na
hipercolesterolemia experimental. Arquivo Brasileiro de Cardiologia, v. 70, n. 2, p. 87-91,
1998.
KEHRER, J. P.; SMITH, C. V. Free radical in biology, sources, reactivities and roles in the
etiology oh human disease. In: FREI, B.; ed. Natural antioxidants in human health and
disease. San Diego: Academic Press, p. 25-62, 1994.
KIM, D. O.; JEONG, S. W.; LEE, C. Y. Antioxidant capacity of phenolic phytochemicals from
various cultivars of plums. Food Chemistry, n. 81, p. 321-326, 2003.
KING, A.; YOUNG, G. Characteristics and occurrence of phenolic phytochemicals. J Am
Diet Assoc, v. 2, n. 50, p. 213-218, 1999.
LEHNINGER, A. L.; NELSON, D. L.; COX, M. M. Princípios de Bioquímica. 2ª. Ed. São
Paulo: Sarvier, 1995. ISBN 85-7378-026-6.
LIMA, V, L, A, G.; MELO, E, A.; MACIEL, M, A, S.; SILVA, B, S, G.; LIMA, D, E, S.; Fenólicos
totais e atividade antioxidante do extrato aquoso de broto de feijão-mungo (VignaradiataL.).
Revista Nutrição, Campinas, v. 17, n. 1, jan/mar, 2004.
MALACRIDA, C.R. MOTTA, S da. Compostos fenólicos totais e antocianinas em suco de
uva. Ciência e Tecnologia de Alimentos. V 25, n 4. Campinas, 2005.
MARTÍNEZ-VALVERDE, I.; PERIOGO, M. J.; ROS, G. Significado nutricional de los
compuestos fenólicos de la dieta. Organo Oficial de la Sociedad Latinoamericana de
Nutrucion, v. 50, n. 1, 2000.