31
DAN, N. C.; LITTLE, D. C. The culture performance of monosex and mixed-sex new
season and over wintered fry in three strains of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) in
northern Vietnam. Aquaculture, Amsterdam, v. 184, n. 3-4, p. 221-231, 2000.
DELGADO, C.L. et al. Fish to 2020: supply and demand in changing global markets.
International Food Policy Research Institute. Malaysia, Worldfish Center Technical
Report 62, 2003. 226p.
DEY, M, M.; et al. Performance and nature of genetically improved farmed tilapia: a
bioeconomic analysis. Aquacult. Econ. and Management, v. 4, n. 1-2, p. 85-108, 2000.
DEYAB. M.S.D.E.; MAGDY.M.A.G. Dietary protein and feeding rate on tilapia.
Aquaculture Research, v.36, p.163-171, 2005.
EL-SAYED, A.M. Effects of stocking density and feeding levels on growth and feed
efficiency of Nile tilápia (Oreochromis niloticus) fry. Aquaculture, v. 33, p. 621-626,
2002.
EL-SAYED, A.M., Alternative dietary sources for farmed tilapia, Oreochromis spp.
Aquaculture, v.179, p. 149-168, 1999.
ESTEVES, F. A. Os fundamentos de limnologia. 2.ed. Rio de Janeiro: FINEP, 1998.
FITZSIMMONS, K. Tilapia: The most important aquaculture species of the 21
st
Century. In: TILAPIA AQUACULTURE IN THE 21
st
CENTURY, 1, 2000. Rio de
Janeiro. Proceedings. Rio de Janeiro: Panorama da Aqüicultura, 2000. p.3-8.
FURUYA, W.M., et al. Aplicação do Conceito de Proteína Ideal para Redução dos
Níveis de Proteína em Dietas para Tilápia-do-Nilo (Oreochromis niloticus). Revista
brasileira de Zootecnia, v.34, n.5, p.1433-1441, 2005.
GASPARINO, E. et al. Estudos de parâmetros corporais em tilápia do Nilo
(Oreochromis niloticus). In: AQÜICULTURA BRASIL 2002. Goiânia. Anais...Goiânia:
ABRAq, 2002. p. 183.
GUPTA, M.V.; ACOSTA, B.O. From drawing board to dining table: The success story
of the GIFT project. NAGA, WorldFish Center Quarterly v. 27, n. 3 e 4, p. 4-14, 2004.
HILSDORF, A. W. S. Genética e cultivo de tilápias vermelhas. Boletim Instituto de
Pesca, v. 22, p. 73-84, 1995.
IBAMA. Instituto Brasileiro do Meio Ambiente e dos Recursos Naturais Renovávies,
Esatística da Pesca – 2005. Disponível em
<
http://200.198.202.145/seap/Dados_estatisticos/boletim2005a(tabela).pdf> acesso em:
23 jan. 2007.
JAYAPRAKAS, V.; TAVE, D.; SMITHERMAN, R.O. Growth of two strains of
Oreochromis niloticus and their F1, F2 and backcross hybrids. In: PULLIN, R. S. V. et
al. (Ed.). The Second International Symposium on Tilapia in Aquaculture. Manilla,
Philippines: (ICLARM Conference Proceedings, no. 15) 1988. p.197-201
KUBITZA, F. Qualidade de água na produção de peixes. Piracicaba: Gráfica e Editora
Degaspari, 1998.
LAHAV e, RA'NAN, Z. Salinity tolerance of genetically produced tilapia
(Oreochromis) hybrids. Israel Journal Aquaculture, v. 49, n. 3 p.160-165, 1997.
LOURES, B.T.R.R. et al. Manejo alimentar de alevinos de tilápia do Nilo, Oreochromis
niloticus (l.), associado às variáveis físico-químicas e biológicas. Revista Acta
Scientiarum, Maringá, v. 23, n. 4, p. 877- 883, 2001.
LOVSHIN, L.L. Tilapia farming: a growing worldwide aquaculture industry. In:
SIMPÓSIO SOBRE MANEJO E NUTRIÇÃO DE PEIXES, 1, 1997. Piracicaba..
Anais... Piracicaba: CBNA, 1997. p.137-164.
LOVSHIN, L.L.; CYRINO, J.E.P. Status of commercial fresh water fish culture in
Brazil. In: SIMPÓSIO SOBRE MANEJO E NUTRIÇÃO DE PEIXES, 2, 1998.
Piracicaba. Anais... Piracicaba: CBNA, 1998. p.1-20.