46
JIN, L.Z.; HO, Y.W.; ABDULLAH, N. et al.. Growth performance, intestinal microbial
populations, and serum cholesterol of broilers fed diets containing Lactobacillus cultures.
Poultry Science., 77: 1259-1265. 1997.
JUNIOR, A.B. & OLIVEIRA, G.H. Salmoneloses aviárias. In: ANDREATTI FILHO, R. L.
Saúde aviária e doenças. Cap.9, p. 96-111. São Paulo: Rocca, 2006.
LI, J., NELSON, K., McWHORTER, A.C., WHITTAM, T.S. Recombinational basis of
serovar diversity in Salmonella enterica. Proceedings of the National Academy of Science
USA, Washington, v.91, p. 2552-2556, 1994.
LISTER, S.A. Salmonella Enteritidis infection in broilers and broiler breeders. Veterinary
Records 123, 350-351, 1998.
MEAD, G. C.; BARROW, P. A.; HINTON, M. H.; HUMBERT, F.; IMPEY, C. S.;
LAHELLEC, C.; MULDER, R. W. W.; STAVRIC, S.; STERN, N. J. Recommended assay
for treatment of chicks to prevent Salmonella colonization by competitive exclusion. Journal
of Food Protection 52, (7) 500-502, 1989.
MILTEMBURG, G. Promotores e aditivos de crescimento em avicultura. In: Conferência
Apinco de Ciência e Tecnologia Avícolas, 2000. Anais... campinas: FACTA, 2000. p. 204-
215.
NASCIMENTO, V.P., RIBEIRO, A.R., SANTOS, L.R., ROCHA, A.C.G.P., SCHUCH,
D.M.T., SILVA, A.B., SALLE, C.T.P., CARDOSO, M.O., ROCHA, S., VIEIRA, J.S.,
PONTES, A.P., OLIVEIRA, S.D., GUAHYBA, A.S. Salmoneloses paratíficas em avicultura:
uma revisão e situação atual. In: CONGRESSO PANAMERICANO DE CIÊNCIAS
VETERINÁRIAS, 15., 1996, Campo Grande. Anais. Campo Grande, Brasil: Associação
Panamericana de Ciências Veterinárias. p.15, 1996.
NAGARAJA, K.V., POMERY, B.S., WILLIAMS, J.E. Paratyphoid Infections. In: B.W.
CALNEK, ed., Diseases of Poultry. 9 ed. Iowa: Iowa State University Press, Ames, 1991, p.
99-130.
OIE. Salmonelosis. Manual of Diagnostic Tests and Vaccines for Terrestrial Animals,
Chapter 2.10.3, 5th edition, 2004. Disponível em:
<http://www.oie.int/esp/normes/mmanual/A_00129.htm> Acesso em: 23 dezembro 2006.
OLIVEIRA, S. J. Guia Bacteriológico Prático: Microbiologia Veterinária. Editora: Da
Ulbra: Canoas, RS, 2000, 144p.
OLIVEIRA, W.F.; CARDOSO, W.M.; SALLES, R.P.R.; ROMÃO, J.M.; TEIXEIRA, R.S.C.;
CÂMARA, S.R.; SIQUEIRA, A.A.; MARQUES, L.C.L. Initial identification and sensitivity
to antimicrobial agents of Salmonella sp. Isolated from poultry products in state of Ceará,
Brazil. Poultry Science, v.8, n.3, p.193-199, 2006.
ONIFADE, A.A.; OBIYAN, R.I.;ONIPEDE, E.; ADEJUMO, D.O.; ABU, O.A;
BABATUNDE, G.D. Assessment of the effect of suplementing rabbit diet with a culture of
saccharomyces cerevisiae using growth performance, blood composition and clinical enzyme
activies. Animal Feed Science and Technology, n.77:25-32, 1999.