34
HAMLIN, K.E.; GREEN, J.D.; CUNDIFF,L.U. et al. Real-time ultrasonic measurement of
fat thickeness and Longissimus dorsi muscle diameter. I Description of age and weight
effects. Journal of Animal Science. v.73, p. 1713-1724, 1995.
HASSEN, A.; WILSON, D.E.; ROUSE, G.H., et al. Evaluation of carcass, live and real
time ultrasound measures in feedlot cattle: assessmente of sex and breed effects. Journal of
Animal Science. v. 77, p. 273-282, 1999
.
HASSEN, A.; WILSON, D.E.; WILHAN, G.H., et al. Evaluation of ultrasound
measurements of fat thickness and longissimus muscle area in feedlot cattle: assessment of
accuracy and repeatability. Canadian Journal of Animal Science. v.78, n.3, p. 277-285,
1998.
HOUGHTON, P.L.; TURLINGTON, L.M. Application of ultrasound for feeding and
finishing animals; A review. Journal of Animal Science. v.70, p. 930-941, 1992.
JORGE, A.M.; ANDRIGHETTO, C. Características de Carcaça de Bubalinos. In:
ZOOTEC’2005 - 24 a 27 de maio de 2005, Campo Grande. Anais... Mato Grosso do Sul,
2005.
JORGE, A.M. Produção de Carne Bubalina. In: ZOOTEC 2004 – VI CONGRESSO
INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, XIV CONGRESSO NACIONAL DE
ZOOTECNIA, X REUNIÃO NACIONAL DE ENSINO EM ZOOTECNIA, XVII FÓRUM
DE ENTIDADES DE ZOOTECNISTAS, 2004, Brasília, Anais..., Brasília: ABZ, AZOO-
DF, Faculdades UPIS, 2004, v.1, p.1-36.
JORGE, A.M.; VARGAS, A.F.D.; CERVIERI, R.C. et al. Using real time ultrasound
measures in Mediterranean buffaloes bulls to predict beef carcass retail products. In: 7
th
WORLD BUFFALO CONGRESS, Makati City. Proceedings... Makati City/Filipinas.
p.193-194 CD-ROM. 2004.
JORGE, A.M. Produção e qualidade da carne bubalina. In: II SIMPÓSIO DE
BUBALINOCULTURA. 08 a 10 de novembro de 2001, Pirassununga. Anais...
Pirassununga/São Paulo, 2001.
KOOHMARAIE, M. Recentes avanços nos estudos qualitativos da carne bovina. In:
REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40, Santa Maria.
Anais... Rio Grande do Sul: Sociedade Brasileira de Zootecnia. CD-ROM, 2003.
LEIDENZ, N.H.; MORENO, L.A.; PATIÑO, E.M. et. al. Composición química y
características físicas de la carne de búfalos criados en forma extensiva en la provincia de
Formosa. Archives Latinoamericano Producion Animal. n. 5 supl. 1. p. 583-585, 1997.
LUCHIARI FILHO, A. Pecuária da carne bovina. Limbife – laboratório de Análises de
carne, Nova Odessa, SP. 140p, 2000.